ZELENDATA CENTAR

ZELENDATA CENTAR je prvi zeleni data centar u Srbiji, smešten u Tehnološkom parku u Vršcu. Projektovan je, struktuiran i administriran prema BICSI i TIA standardima.

ZELENDATA CENTAR je izrastao iz ideje da omogući regionalnoj IT zajednici korišćenje najmodernijih „Cloud“ tehnologija. Potreba za uspostavljanjem ekonomičnog poslovanja i želja prema očuvanju životne sredine su usmerile razvoj data centra prema izboru inovativnih „Green“ rešenja. Ova inicijativa je podstaknuta činjenicom da glavni izvor električne energije kojom se napaja data centar dolazi iz Vetroparka „Košava 1“.

Ekološko rešenje GRC kompanije za hlađenje hardverske infrastrukture „Liquid Immersion Cooling ICEraQ“ je zadovoljilo zacrtane potrebe za implementaciju u ZELENDATA CENTAR. Uspešno je smanjena potrošnja električne energije i stvoreni su optimalni uslovi za dugotrajan i pouzdan rad prilagođene serverske i mrežne opreme u tečnom medijumu.

Potopljeni serveri su proizvedeni od strane kompanije “SUPERMICRO”, svetskog lidera u inovaciji serverskih tehnologija i rešenja.

U ZELENDATA CENTRU će biti pružene sledeće usluge:
  • Kolokacija - iznajmljivanje infrastrukture za smeštanje serverske opreme;
  • Cloud computing - iznajmljivanje serverske infrastrukture, mrežne opreme i linkova;
  • Backup infrastrukture - sekundarna lokacija za postojeće sisteme;
  • Korisnička podrška 24/7 - od strane stručnog tima inženjera i tehničara;
  • HPC - mogućnost hyperconverge konfiguracije iznajmljene infrastrukture;
  • Cloud rešenja i usluge kompanija HiTeam i E-Smart Systems

Fotografije ZELENDATA CENTRA možete pogledati u našoj GALERIJI